Ole og pigerne 1


Forfatter: Liselotte Kulpa
Antal sider: 69
Pris: DKK 85,00 eksklusive moms

"Det er sommer. Der er to ting, Ole har lyst til:
At komme på ferie - og at få en kæreste.
Men hvordan?"
 
Nu kan unge og voksne med store læsevanskeligheder igen følge Ole. Han lider af pengemangel, og han begynder at synes, at han har været længe nok uden en kæreste. Hans sommer kommer ikke til at gå efter planerne, men det viser sig ikke at være så skidt endda.

'Ole og pigerne' er en fortsættelse til 'Ole og chefen'.

Tove Kettner-Heiberg skrev i 'Folkeskolen':
"Det kan være vanskeligt at finde vedkommende og let stof til de unge og voksne med læseproblemer. Her er bøgerne om Ole et godt bud. For et par år siden udkom "Ole og chefen", og nu følger "Ole og pigerne". Begge titler er fordelt på to bind, så bøgerne ikke virker uoverkommelige at læse. Sproget er let uden at virke forenklet. Linjerne er korte. De lange ord er delt med delestreger. Typografi og layout er selvfølgelig i orden. .....

Historien er velfortalt og let læst. Bøgerne anbefales til brug i specialundervisningen af unge og voksne.

Fortællingen vil også kunne interessere almindelige læsere. Den vil kunne læses af elever fra cirka 7. klasse."

Lise Klok skrev i 'Dansk Audiologopædi':
"Ole og pigerne er en fortsættelse af Ole og chefen. Begge titler er skrevet i det helt lave lixtal med særdeles fint resultat. Sproget er holdt talesprogsagtigt med mange mundrette bemærkninger i den lidt friske tone, hvilket får de korte sætninger og linjer til at falde helt naturligt.

Handlingen vil fange den unge voksne læser, og sprogligt er den meget vellykket i så lavt et lixtal. Et godt sted at starte for den helt læseuvante/ordblinde læser."

Lars Mortensen, Ølstykke, skrev:
"Hej Liselotte Kulpa

Jeg er en af dine fans om Ole og Chefen og Ole og pigerne.

Jeg synes dine bøger er kanon. Jeg kan lide den måde du skriver bøgerne på. Jeg synes jeg ryger med ind i bøgerne.

Ole og pigerne: Den var ikke langtrukken, den blev mere og mere spændende, man kunne ikke slippe bogen. Når jeg kom til en kapitel kunne jeg ikke lade være med at læse en til eller to. Man var med i bogen. Jeg kunne godt forestille mig hvordan det så ud og jeg kunne se det foran mig også se personerne. Og til sidst, man kunne bare følge med i hans kærlighed der bare bankede for Sille og at der var noget i kroppen som der ikke plejede at være der.

Jeg håber at du vil lave en bog til med Ole eller noget samme slags. Så kan du tro at jeg skal læse den. Fordi jeg er en dreng på 21 år og er ordblind. Jeg går på vuc ordblind undervisning."

Læsepædagog Birgitte Egebart, VUC Lyngby, skrev:
"Hej Liselotte
Blot en lille hurtig meddelelse om STOR STOR ros til dig for dine gode bøger om Ole og Pigerne 1 og 2. De unge ordblinde - og for den sags skyld også de lidt ældre - jeg har i undervisning, er vildt begejstret for dem, og da jeg sagde, at jeg kendte forfatteren, sagde de til mig, at jeg endelig måtte fortælle dig, at bøgerne var bare sååååhhhhh gode, ..." og kan du ikke også spørge hende om, hun ikke skriver nogle flere!?"
 
 
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Nyt Mod ApS • Amtsvej 2 • 3450 Allerød • Tlf.: 30 23 31 01 • E-mail: info@nyt-mod.dk • CVR: 29773726