Udtalelser om Nyt Mod


 • Det jeg laver med min mor derhjemme, det er nogle gange for let. Og det jeg laver i skolen hos Henrik, det er for svært. Men det jeg laver her, det er lige tilpas!
  (Mathias, 8 år)

 • Jeg synes det har været rigtigt rigtigt sjovt at blive undervist her i Nyt Mod og jeg har lært en masse og er blevet meget bedre til at læse og skrive.
  (Line, 11 år)

 • Jeg har fået meget mere mod på at læse selv. Og mere selvtillid med hensyn til at læse. Før skulle jeg tvinges til at gå på biblioteket, nu gør jeg det af mig selv. Det var ikke så fedt at skulle skifte læseteknik endnu en gang, men nu er jeg glad for det, fordi den virker godt. Jeg skriver også mange flere sms’er, og det er for cool at kunne. Når jeg har ro omkring mig dikterer jeg til mobilen, det er jeg blevet meget bedre til, men det virker bare ikke perfekt.
  (Katinka, 12 år)

 • Det har været super fedt at gå til undervisning i Nyt Mod og jeg synes jeg har lært meget om at læse og stave.
  (Steffen, 14 år)

 • Det har været fantastisk at gå her i Nyt Mod. Førhen havde jeg meget store problemer med læsning, stavning og skrive sammenhængende tekster. Når jeg fortæller folk som vidste hvor meget jeg hadede faget dansk, at det er højdepunktet på ugen, at komme op hos Nyt Mod, tror de ikke på mig. Førhen skulle min far eller mor bruge flere timer på at læse mine stile igennem, men efter undervisningen hos Nyt Mod tog det kun min far 5 minutter at kigge på min 2 siders lange dansk stil. Den fik jeg for resten 10 for :) Nyt Mod har været en stor hjælp for mig, og jeg er sikker på at det også vil kunne hjælpe mange andre.
  (Emil, 14 år)

 • Det har været godt at gå til undervisning fordi jeg har lært rigtig meget at skrive tekster og er blevet meget bedre til mange ting og er gået frem i klassen. Det går rigtig godt i dansk. En bog der hedder stavevejen er blevet ret let, og jeg er rimelig sikker på at det er fordi jeg går her i Nyt Mod. I engelsk er jeg blevet vant til at bruge længere tid på at arbejde så det går også rigtig godt i engelsk.
  (Asger, 11 år)

 • Jeg har været meget glad for at gå i Nyt Mod, fordi jeg har fået en masse redskaber til at skrive og formulere mig. Jeg har lært at stave mig igennem ord. Jeg synes selv, at jeg nu har meget nemmere ved at se fejl, når jeg skriver. Jeg kan også se det i skolen i læseprøver og diktat, at jeg har rykket mig. Rigtig dejlig undervisning og meget afslappende.
  (Anna, 14 år)

 • Det har været rigtig hyggeligt, sjovt, inspirerende og lærerigt. Det var også meget dybdegående når man skulle lære noget. Så det sad virkelig fast på lystavlen bag efter. Man lærte i øvrigt også mange nye ord.
  (Rosa, 13 år)

 • Det har været meget anderledes end de helt 'normale' timer somi folkeskolen. Jeg har lært så meget mere her end på alle de år i folkeskolen. Jeg vil ikke have været dette kursus for uden. Jeg vil savne at komme her. Det er helt sikkert noget jeg vil anbefale til andre ordblinde eller svagt læsende.
  (Frederik, 16 år)

 • Det har været fedt at gå til undervisning i Nyt Mod for det har gjort at jeg har forbedret mig inden for læse, stave, komma og motivation når jeg skal skrive en tekst.
  (Rune, 15 år)  
  Hilsen fra Rune, nu på efterskole, da jeg skrev og spurgte, om jeg måtte bruge hans udtalelse: Du må meget gerne bruge den udtalelse jeg gav det ville bare glæde mig😁.
  Håber du har det godt og får lært en masse ordblinde at blive bedre🙂.
  Mange hilsner Rune.

 • Igennem godt halvandet år er Marius, 14 år, blevet undervist af Liselotte fra Nyt Mod. Undervisningen er foregået over Skype pga. geografisk afstand. Marius har nydt timerne med Nyt Mod, og haft stor gavn og glæde af Liselottes fantastiske faglighed, mildhed og ikke mindst tålmodighed: Vi har oplevet at Liselotte har hjulpet Marius med at bevare sit selvværd og hun har boostet hans læsning, formuleringsevne og ikke mindst psyke. Vi som forældre har også haft stor glæde af Liselotte: Hun har sat os ind i Marius specifikke udfordringer og det har været en utrolig hjælp, at få netop den sparring, når man er forældre til et barn med Læse og skrive vanskeligheder / ordblindhed.

  TAK

  Christina Enemark, mor til Marius Enemark.


 • Du skal vide vi har været utrolig glade for vores samarbejde og vil til enhver tid anbefale Nyt Mod til andre. Amanda har igennem hele forløbet rykket sig helt utroligt :)
  (Peter og Bettina Aaløse)

 • Jeg vil lige sige dig tusinde tak for nu med Asker. Din undervisning har haft så utrolig stor betydning på alle planer. Hjertelig tak fordi du er fantastisk sammen med mine drenge.
  (Lene Damgaard, mor til Magnus og Asker i 6. og 9. klasse)

 • Vi vil gerne takke jer mange gange for sommerskoleforløbet sidste sommer. Matilde deltog i jeres sommerskole i juli måned, og det har været utrolig givtigt for hende. Matilde er netop kommet hjem med resultatet af hendes nationaltest i dansk for 6. årgang, og hun scorer gennemsnittet i det hele. 
  Det er fantastisk, hvor meget sommerskoleforløbet har betydet for Matilde. Sidste år i marts blev hun testet ordblind, og hun lå 3 klassetrin under 5. klasse, og vi kontaktede herfor jer, og Liselotte fik oprettet et forløb med Natasha til Matilde.
  Matilde har siden i sommers haft en helt ny glæde, interesse og gåpåmod for skolen :) 
  Tusind tak for, at I har hjulpet Matilde og givet hende troen på, at det med skole sagtens kan lykkes. Det er fantastisk det I kan.
  (Pia og Freddie Groth, Hedensted)

  (Update februar 2018:) Det går stadig rigtig godt med Matilde, det er det bedste vi har gjort for  hende, da vi bestilte et sommerskoleforløb hos jer.

 • Nyt Mod! Intet kan beskrive vores datters møde med Liselotte bedre end netop disse to ord.

  Efter 2 års kamp med folkeskolen omkring Mettes læseproblemer var det en lettelse at komme i kontakt med Nyt Mod, hvor vi fra første færd følte vi talte med en medspiller, som forstod de problemer vores datter stod overfor. I folkeskolen har vi kæmpet for at få hende testet for ordblindhed, da hun trods daglig og vedholdende træning ikke forbedrede sin læseevne. Testen viste ordblindhed i mild grad, men der var fra skolens side ingen opfølgning, forståelse og støtte til hendes læsevanskeligheder.

  Vi valgte at bruge 14 dage af sommerferien, på en campingplads tæt ved Allerød, således Mette kunne få 10 dage med 1½ timers intensiv undervisning. Vi modtog fra første dag en glad pige, som havde modtaget undervisning af Liselotte. "Endelig er der én, som forstår mig. Når jeg siger det er svært, tror Liselotte det er rigtigt, at dette er svært for mig og hjælper mig, så jeg kan læse, høre og forstå”.

  Undervisningen var alsidig, intens og koncentreret, og bestod af en række forskelligartet opgaver, som gjorde vores datter rykkede helt ufatteligt meget i løbet af de blot 10 dage. Vi kunne næsten ikke få armene ned af glæde over at se hvordan hun strålede. Hun fik værktøjer, lyst og mod til at fortsætte med at læse og skrive. Undervisningen var tydeligt forberedt og skræddersyet til netop vores datters behov. Mette er efter sommerskolen klædt godt på til det videre forløb. Vi kommer fra Esbjerg, men tager gerne turen igen, hvis der efterfølgende viser sig behov for det, da det er den bedste investering man gøre for sit barn.

  De bedste anbefalinger fra Mette og familien Therkelsen fra Esbjerg 

 • Fra 2007: Som forældre til et ordblindt barn står man ofte alene og kæmper måske længe med både skolen og myndighederne. Den rette hjælp får man ikke bare automatisk, og under alle omstændigheder er det en langsommelig proces. Tiden er knap, for barnets faglige, sociale og psykiske velfærd er på spil.
  Hvad gør man så? Man kontakter ’Nyt Mod.’
  Hos ’Nyt Mod’ modtog vi allerede fra første telefonkontakt øjeblikkelig professionel og pædagogisk bistand, og mødte samtidig stor forståelse for en ny og vanskelig situation. Vi lod Jens (9 år, 3.kl.) teste og modtog efterfølgende en rapport og uddybende samtale om hans specifikke vanskeligheder med læsning og stavning.
  Jens blev testet ordblind og begyndte med det samme et forløb skræddersyet til hans behov. Undervisningen er foregået i en tryg og rar atmosfære, og Jens har været glad for Liselottes venlige og rolige kontakt. Udgangspunktet har været Jens’ faglige niveau og interesser, og Liselotte har hurtigt pejlet sig ind på ham som person, hvilket har været vigtigt for processen.
  Vi er nu igennem første forløb, Jens er blevet introduceret til it-støtte og godt i gang med at bruge sin it-rygsæk. Han læser og staver klart bedre og har fået mere selvtillid. Sideløbende har Jens og jeg sammen fulgt et kursus i CD-ord 5, afholdt af Nyt Mod i Ordblindeforeningens regi, med stort udbytte.
  Vi er kommet langt på 3 måneder. At være ordblind er anstrengende og krævende for både barn og forældre – den rette hjælp til selvhjælp er af afgørende betydning. Sådan en hjælp får man hos Nyt Mod, og det kan varmt anbefales.
  (Jette Thomsen, Hillerød, mor til Jens) 

 • Opdatering vedrørende Jens, foråret 2018 (Jens blev testet ordblind i middelsvær grad, da han gik i 3. klasse – i 2007. Han havde også vanskeligt ved at udtrykke sig mundtligt. Han kom i undervisning i Nyt Mod og fik gradvist mere og mere styr på læsningen, stavningen og brug af CD-ord. I slutningen af 5. klasse gik det så godt, at han stoppede i Nyt Mod. Det er ni år siden nu, og Jens er blevet en ung mand på 20 år.)
  ”Jens og jeg har tit talt om forløbet hos dig og den store betydning det havde for hans videre udvikling. Jens blev i sommer student med mat/kemi og superflot eksamen, bl.a. 7 i dansk stil og 10 i både engelsk og tysk, stor glæde. Han læser nu på CBS, it og økonomi, får fortsat ekstra tid til eksamen, men ellers ingen støtte. Han har virkeligt slidt i det. Efter Nyt Mod fastholdt vi gode arbejdsrutiner dagligt, også i weekender og ferier. Det var hårdt arbejde i mange år, men Jens ønskede det selv. Vi synes, at barnet ikke har brug for medlidenhed, men kærlige krav til altid at prøve at blive bedre. Og støtte til lektierne fra forældrene – det er uundværligt Jens og jeg vil gerne råde andre til at komme hurtigt i gang og ikke tro, at problemet løser sig selv. Man må som forælder gribe ind og arbejde konstruktivt på en løsning omgående, inden skaden på selvtillid og selvværd bliver for stor. Hvis man har mulighed for det, er det en rigtig god ide at søge professionel hjælp – og vi anbefaler varmt Nyt Mod, det var her hele situationen vendte for os. Undervisningen var helt målrettet Jens’ behov og niveau. Det løft og optimisme og håb det gav var altafgørende. Vi ved ikke, hvad vi havde gjort uden."
  (Jens og Jette Thomsen, Hillerød)

 • Tak til Nyt Mod! Efter i flere år at have løbet panden mod en mur på vores søns skole for at få undersøgt, hvori hans læseproblemer lå, har det været en decideret lettelse at få sat ord på, hvad det er, der driller: Vores søn er ordblind, og det er en stor skam, at det ikke er konstateret for længst i det gængse skolesystem. Til gengæld skete der noget, da vi kontaktede Nyt Mod. Både vi og vores søn har oplevet kontakten med Nyt Mod som fantastisk venlig, kompetent, tilbundsgående og fremadrettet, og takket være læsepædagogernes evner på både det menneskelige og faglige plan har vores søn glædet sig til møderne og er blevet bygget op med ros og kærlig vejledning.
  Vi ser frem til det undervisningsforløb, som Nyt Mod giver mulighed for og er overbeviste om, at det vil give vores søn det boost, der skal til for, at det også kan være sjovt at gå i skole.
  (Vibeke, mor til Simon på 12 år)

 • Vores søn Elias Merle har modtaget undervisning fra Nyt Mod. Vi tog kontakt til Nyt Mod i 1. klasse, da Elias havde store læsevanskeligheder og som følge heraf var begyndt at udvikle et lavt selvværd, med manglende tro på, at han nogensinde kunne komme til at læse og samtidig begyndte at opfatte sig selv som dum.
  Elias har modtaget 10 timers enkeltmandsundervisning i Nyt Mod og allerede efter de første par gange begyndte Elias at genvinde troen på, at han nok skulle få det lært. Elias oplevede Lene, som meget "børnevenlig" (hans egne ord) og glædede sig helt enormt til, hver undervisningsgang - han kløede på og fik meget hurtigt mod og lyst til at lære. Undervisningen i Nyt Mod har sikret spiren til Elias videre læseudvikling.
  Vi kan meget varmt anbefale Nyt Mod´s tilbud - selv til helt nystartet skoleelever - ikke for at honorere forældrenes eventuelle ambitionsniveau, men for at sikre, at børn med læsevanskeligheder mødes der, hvor de er, i et for dem imødekommende, forstående og fagligt udviklende miljø. Det intensive læseløft har for Elias haft den betydning, at han hurtigt selv oplevede en positiv læseudvikling, hvilket for ham har været en vigtig faktor i at holde modet oppe. Undervisningen af Elias i Nyt Mod har givet Elias et fantastisk læseløft.
  Med venlig hilsen Tine Ricka Merle, Allerød

 • Det har været en utrolig positiv oplevelse at komme her for at lære at bruge CD-ord, og Mads glædede sig til at komme igen efter den første gang!
  (Malene, Humlebæk, mor til Mads på 10 år)

 • Gennem min tid som lærer har jeg oplevet at flere af mine elever har fået ekstra hjælp udenfor skolen. Flere gange har det været en lukket praksis, som ikke prioriterede samarbejde med barnets skole, og hvor jeg heller ikke kunne se virkningen. Hos "Nyt Mod" møder jeg åbenhed, samarbejde og kvalificeret rådgivning til det videre arbejde med de elever, der undervises. De børn (jeg har kendskab til) der enten er eller har været tilknyttet undervisningsforløb hos "Nyt Mod" er blevet mærkbart dygtigere – og de har fået "nyt mod". Personligt vil jeg gerne sige tak både for de gode råd, jeg har fået med på vejen og for de udførlige skriftlige elevudviklingsplaner jeg har modtaget. Tak Lene :o)
  (Tanja, Lærer i Hillerød Kommune)

 • Kære Lene og Liselotte. Fem ugers praktik hos jer er ved at være slut. Jeg er rigtig rigtig godt tilfreds med at have været i lære hos jer, og jeg ville gerne være blevet længere. Jeg kan nemlig mærke, at man kan blive dygtig hos jer! I sommer har jeg set noget af det, I kan. Her tænker jeg på jeres måde at skræddersy undervisningen til hver enkelt elev på. Endnu vigtigere for mig som nybegynder har det været at opleve hele jeres tilgang til det, I laver. Jeres glæde ved faget og eleverne er tydelig og meget forbilledlig for mig. Sådan håber jeg selv at have det om femten år.
  (Ditte Khadka, dengang audiologopædi-studerende ved Københavns Universitet, nu for længst færdiguddannet)
 
 
  

Kurser

 • Mange tak for et rigtigt godt kursus - det har fået mange roser.
  (Dorthe Marianne Spangsvig, SALS)

 • I har gjort det meget fint. Positivt, engageret og meget velforberedt. Tusind tak.
  (Lærer fra Johannesskolen, Hillerød)

 • Tak for sidst, det var en rigtig god formiddag og alle folk var meget glade og tilfredse.
  (Annemette Hansen, Bakkegaarden, Nykøbing Sjælland)

 • Liselotte Kulpa har 2 gange holdt oplæg omkring ordblindhed på Fredericia bibliotek. Hendes oplæg var både lærerige og tankevækkende. Der var stor spørgelyst hos tilhørerne som livligt diskuterede og udvekslede erfaringer. Det var tydeligt at Liselotte ramte et ”hul” og publikum var glade for at kunne få besvaret spørgsmål og opklaret tvivlspunkter. Man kan mærke Liselotte brænder for sit emne og hun er en dygtig formidler. Vi ville ikke tøve med at invitere hende til at holde oplæg igen.
  (Lone Petersen, bibliotekar)
 
 
Nyt Mod ApS • Amtsvej 2 • 3450 Allerød • Tlf.: 30 23 31 01 • Email: info@nyt-mod.dk • CVR: 29773726