Vigtigt at vide: Du skal begynde med dig selv


’Kom, vi skiftes’ er en metode, hvor du som forælder spiller en afgørende rolle. Du skal derfor begynde med at rette blikket mod dig selv. Det er forståeligt, at alle de frustrationer, der har været med læsningen, kan have gjort noget ved dig også og ikke kun ved dit barn. Det kan godt komme til at afspejle sig i din stemme og din måde at give feedback på/rette, når dit barn har brug for hjælp med et ord. Hvis du for eksempel kan komme til at lyde utålmodig eller bebrejdende, når barnet læser et ord forkert, så er det noget, du skal arbejde benhårdt på at ændre. Ellers er det simpelthen ikke rart for dit barn at læse sammen med dig.

Når du hjælper dit barn med læsningen, er det således meget vigtigt, at du sørger for at gøre din stemme, din mimik og hele dit kropssprog  roligt – uforstyrreligt – accepterende - anerkendende

Jeg vil anbefale, at du laver en lydoptagelse af en situation, hvor du og dit barn læser sammen. Lyt til den efterfølgende og koncentrer dig om, hvordan du lyder. 

Lav gerne en lydoptagelse igen dagen efter, hvor du gør dig al mulig umage for at være den mest tålmodige og anerkendende englemor/englefar, verden har set. Lyt det igennem og læg mærke til forskellen. 
 
 
Nyt Mod ApS • Amtsvej 2 • 3450 Allerød • Tlf.: 30 23 31 01 • Email: info@nyt-mod.dk • CVR: 29773726